Naailes voor kinderen

Zelf kleding, tassen en knuffels ontwerpen en helemaal zelf maken? Samen met Elisabeth of Eeke van StofLab Groningen leren kinderen tussen de 9 en 14 jaar werken met de naaimachine. Groepen bestaan uit maximaal 4 of 5 kinderen, dus wees er snel bij!

De eerstvolgende cursus start na de zomervakantie per 30 augustus. De huidige cursisten krijgen eerst de vraag of ze door willen gaan met de naailes, daarna wordt duidelijk in welke groepen vrije plekken ontstaan. Neem gerust contact op om meer informatie te krijgen over de wachtlijst!

 Welke groepen zijn er?

dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:00 (juf Eeke) (wachtlijst)
woensdagmiddag: 15:30 – 17:00 (juf Eeke) (wachtlijst)
donderdagmiddag 15:30- 17:00 (juf Elisabeth) (wachtlijst)

 
Wat kost naailes?
8x voor 180 euro, inclusief materiaal en drinken.
Inclusief materiaal, wat betekent dat precies?
In het atelier zijn kindvriendelijke naaimachines aanwezig. Daarnaast is er een grote wand vol stof en materiaal waar de kinderen uit kunnen kiezen om hun eigen projecten van te maken.
Hoe ziet een naailes eruit?
Doordat de naailesgroepen klein zijn en er vaak een stagiaire aanwezig is om te helpen, kunnen kinderen alles maken wat ze maar verzinnen!
Een naailes begint altijd met ranja terwijl we we wachten tot iedereen er is. In het atelier heeft elke cursist haar eigen bakje waar het naaiproject in bewaard wordt. Het eerste project is een zelfontworpen knuffel, een kussen of een tasje. Daarna is er veel meer keus en liggen er in het atelier allerlei voorbeelden en is er een map vol patronen en inspiratie. Kiest je zoon/dochter bijvoorbeeld een t-shirt? Dan hoort zelf ontwerpen er ook bij! 10 Minuten voor het einde van de les ruimen we op en is er overleg over wat er in de volgende les gaat gebeuren. Als het nog bijzonder materiaal mist, wordt er gekeken of Eeke dat kan meenemen en klaarleggen voor de volgende les. De lessen zijn namelijk inclusief materiaal!