Cursus Maatkleding

Naaicursus onder begeleiding van Felix van Driem

Felix van Driem

Felix is een ervaren designer/couturier uit Amerika. Hij heeft jarenlange ervaring als kleermaker en ontwerper van designerkleding op maat en is in staat voor elk figuur het best passende kledingstuk vanaf de basis op te bouwen. Hij heeft kennis van alle mogelijke couturetechnieken, maar combineert ze ook met confectienaaimethodes om het beste van twee werelden te combineren.

Start: zaterdag 14 mei 2022

10 lessen van 2.5 uur

4 - 5 deelnemers

275 euro p.p.

Cursus inhoud
In deze 10-delige naaicursus maak je onder begeleiding van couturier Felix je eigen kledingstuk op maat. Je start met het maken van een basispatroon op basis van je eigen maten. Dat kan een rok zijn, of een basis jas of mantel. Dit patroon test en perfectioneer je bij het maken van een proefmodel en vervolgens maak je het eindwerkstuk in je eigen gekozen stof. In dit hele proces leer je niet alleen het patroontekenen, maar ook verschillende naaitechnieken en naaimethodes die in de confectie gebruikt worden. Deze cursus is niet alleen geschikt voor ervaren kledingmakers, maar voor iedereen die graag wil leren hoe kleding op maat gemaakt wordt.

Materiaal en extra kosten
In het atelier zijn naaimachines aanwezig. Wil je graag je eigen machine mee? Geen probleem! Verder is het gebruik van patroontekenpapier, ongebleekt katoen, spelden, naalden en scharen inclusief. De stof voor het kledingstuk/eindwerkstuk is niet inclusief. Heb je advies nodig bij het kiezen van je stof en het bepalen van de hoeveelheid meters? Felix zal in de les graag met je meedenken.

Data:
De lessen vinden plaats op zaterdagen van 13:00 tot 15:30. De eerste les is op 1 mei 2022, en vindt daarna elke week plaats tot en met de laatste les op 3 juli 2022. Kun je een keer niet? Felix geeft op dit moment geen andere lessen om in de gemiste les in te kunnen halen. Wel kun je bij de reguliere naailessen doordeweeks een keer meedraaien, als er plek is.

Aanmelden
De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen. Meld je aan via info@stoflabgroningen.nl of via het contactformulier op deze website.

Prijzen / annuleringsbeleid
De cursus kost 275 euro per persoon. Dit bedrag wordt voorafgaand betaald aan de cursus. Annuleren kan tot 8 januari. Afmelding die later dan deze dag binnenkomen, wordt 50% gerestitueerd van het cursusbedrag.