Cursus Maatkleding

Naaicursus onder begeleiding van Felix van Driem

Felix van Driem

Felix is een ervaren designer/couturier uit Amerika. Hij heeft jarenlange ervaring als kleermaker en ontwerper van designerkleding op maat en is in staat voor elk figuur het best passende kledingstuk vanaf de basis op te bouwen. Hij heeft kennis van alle mogelijke couturetechnieken, maar combineert ze ook met confectienaaimethodes om het beste van twee werelden te combineren.

Start: elk moment

strippenkaart 10 lessen van 2.5 uur

4 - 5 deelnemers

300 euro per strippenkaart

Cursus inhoud
In deze naaicursus maak je onder begeleiding van couturier Felix je eigen kledingstuk op maat. Je start met het maken van een basispatroon op basis van je eigen maten. Dat kan een rok zijn, of een basis jas of mantel. Dit patroon test en perfectioneer je bij het maken van een proefmodel en vervolgens maak je het eindwerkstuk in je eigen gekozen stof. In dit hele proces leer je niet alleen het patroontekenen, maar ook verschillende naaitechnieken en naaimethodes die in de confectie gebruikt worden. Deze cursus is niet alleen geschikt voor ervaren kledingmakers, maar voor iedereen die graag wil leren hoe kleding op maat gemaakt wordt.

Materiaal en extra kosten
In het atelier zijn naaimachines aanwezig. Wil je graag je eigen machine mee? Geen probleem! Verder is het gebruik van patroontekenpapier, ongebleekt katoen, spelden, naalden en scharen inclusief. De stof voor het kledingstuk/eindwerkstuk is niet inclusief. Heb je advies nodig bij het kiezen van je stof en het bepalen van de hoeveelheid meters? Felix zal in de les graag met je meedenken.

Data:
De lessen vinden plaats op zaterdagen van 10:00 tot 12:30. Met je strippenkaart maak je een afspraak met Felix wanneer je langskomt. Je kunt dus een zaterdag overslaan als je dat niet uitkomt.

Aanmelden
De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen. Meld je aan via info@stoflabgroningen.nl of via het contactformulier op deze website.

Prijzen / annuleringsbeleid
Een strippenkaart kost 300 euro, die je bij Felix zelf koopt. Elke les van 2,5 uur is gelijk aan 1 strip. Als de les met felix gepland is, kun je nog 24 uur van te voren afzeggen, zonder dat er een les van jouw strippenkaart afgaat. Zeg je na 24 uur van te voren af, dan vervalt jouw les.