Cursus corset maken op maat

Lieke geeft deze cursus

In deze 8-delige workshopreeks maak je een corset op je eigen figuur. Lieke maakte 10 jaar geleden haar eerste corset en heeft zich sindsdien verdiept in deze bijzondere kunst. Na jarenlange ervaring heeft ze zich gespecialiseerd in een methode waarbij de basis van het corset gebruikt kan worden voor heel veel soorten kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan:

  •  lingerie toepassing, onder kleding
  • onderdeel van een bruidsjurk
  • onderdeel van een (historisch) kostuum
  • een bovenstuk van een strapless (gala)jurk
  • als steun bij rugpijn

Lieke over haar cursus
De liefde voor het corset komt bij Lieke onder andere door het draaggemak. “Vergis je niet, corsetten staan bekend om, zoals je ze vaak ziet in films, het lijf zover mogelijk bij de taille in te snoeren tot je bijna niet meer kunt ademen. Heel erg jammer, want een goed passend corset moet juist helemaal niet knellen, maar precies de vormen van je lijf volgen én een klein beetje strakker, zodat het je figuur het mooist benadrukt.”

Opgeven?

Ontwerp en maak jij je eigen corset in een klein cursusgroepje met behulp van Lieke? Geef je dan op vóór 31 oktober 2021 via het contactformulier en we sturen je binnen twee werkdagen een bevestiging.

Cursusprogramma

Start cursus op 30 mei’ 22: 8 maandagen 19:00 tot 21:15 uur.

Les 1: Lieke laat je in vogelvlucht de geschiedenis zien van het corset. Laat je door haar en allerlei voorbeelden inspireren in het ontwerp van je eigen corset.

Les 2: Maatnemen en patroontekenen

Les 3 + 4: pasversie in ongebleekte katoen, waarmee we het patroon kunnen aanpassen en perfectioneren.

les 5: Stof keuze en stof knippen

les 6 t/m 8:  Corset maken

Kosten: De lessen vinden plaats op maandagen van 19:00 tot 21:15. De 8-delige cursus kost 245 euro per persoon. Er kunnen maximaal 4 mensen meedoen.

Materiaal: Cursusgeld is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Vrij te gebruiken in het atelier is het materiaal voor de proefversie en het basismateriaal voor het maken van het corset: ongebleekte katoen, baleinen, oogjes, en lint/veters.

Extra kosten:
De stof voor het definitieve corset zelf is niet inclusief, aangezien je deze zelf moet zoeken en uitkiezen voor je ontwerp. U heeft ongeveer tussen 1.2 meter en 2 meter stof nodig. Hoeveel precies wordt duidelijk na het patroontekenen in les 2.